Atestate si chestionare auto

Autorizarea scolilor de conducatori auto

Autorizarea scolilor de conducatori auto se face in conformitate cu prevederile art. 6 din Normele privind autorizarea scolilor de conducatori auto prevazute in anexa nr. 2 la O.M.T.I. nr. 1019/2009:

Autorizarea scolilor de conducatori auto (scolile de soferi), se face de catre Autoritatea Rutiera Romana (cunoscuta sub numele de A.R.R.) numai daca sunt indeplinite conditii referitoare la: onorabilitate, baza materiala adecvata si competenta profesionala.

Persoana care administreaza si organizeaza activitatea scolii de conducatori auto este apta daca indeplineste urmatoarele conditii:

–  nu a suferit condamnari pentru infractiuni care o fac incompatibila cu aceasta activitate;

–  este declarata apta de catre Autoritatea Rutiera Romana.

Persoana care administreaza activitatea scolii de conducatori auto trebuie sa faca dovada ca ea detine cu drept de proprietate sau cu contract de leasing minim doua vehicule pentru categoria B sau sa detina minim un vehicul pentru fiecare categorie sau subcategorie pentru care aplica.

Vehiculele utilizate la pregatirea practica trebuie sa indeplineasca conditiile si sa aiba dotarea minima necesara. Ele trebuie sa fie agreate conform reglementarilor in vigoare si sa aibe inspectia tehnica efecuata. Sa fie asigurate pentru daune cauzate tertilor, dar si pentru persoanele care se afla in interiorul acestora.

In cazul in care, spatiul necesar desfasurarii cursurilor este detinut in proprietate de catre asociatul unic sau unul dintre asociatii scolii de conducatori auto, acest spatiu poate fi dat spre folosinta scolii auto si printr-un contract de comodat. Spatiile detinute vor fi folosite numai in scopul didactic.

Spatiile trebuie sa aibe echipamente si dotare tehnico-didactica proprii. Ea trebuie sa fie corespunzatoare continutului programelor scolare de pregatire teoretica si instruire practica in conducerea auto.

Se considera indeplinita conditia daca scoala face dovada ca:

  • are angajati, cu contract de munca pe o perioada nedeterminata, cu norma intreaga;
  • are minim doi instructori auto, si un profesor de legislatie rutiera atestat;
  • are incheiat un contract de prestari servicii cu o unitate medicala, unitati de cruce rosie sau cabinet medical individual pentru disciplina “prim ajutor”.