Atestate si chestionare auto

Informatii despre examenul auto

Informatii despre examenul auto D.R.P.C.I.V. categoria AM, A1, A2, A

Pentru a putea sustine examenul auto pentru obtinerea permisului categoria AM si A1 trebuie sa aveti varsta minima de 16 ani.

Conditia de varsta minima pentru inscrierea la examenul pentru obtinerea permisului de conducere categoria A2 este 18 ani.

Pentru a va inscrie la examinarea pentru obtinerea permisului auto categoria A trebuie sa aveti varsta minima de 24 ani, sau varsta de 20 ani, dacă posedati permis auto categoria A2 de cel putin 2 ani

Examinarea teoretica pentru obtinerea permisului de conducere categoria A, este reprezentata de un chestionar de 20 de intrebari, cu 3 variante de raspuns, se pot intalni intrebari cu unul, doua sau toate raspunsurile corecte. Chestionarul trebuie rezolvat in 20 de minute, iar pentru promovare este necesar sa raspundeti corect la minim 17 intrebari.

Informatii despre examenul auto D.R.P.C.I.V. categoria B, B1

Pentru a putea sustine examenul auto pentru obtinerea permisului categoria B, trebuie sa aveti varsta minima de 18 ani si este necesar sa fi urmat cursurile unei scoli de soferi, anterior inscrierii la examenul pentru obtinerea permisului auto categoria B.

Testarea teoretica D.R.P.C.I.V. pentru obtinerea permisului auto categoria B este formata din 26 de intrebari, cu cate 3 variante de raspuns fiecare. Intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corete. Chestionarul trebuie finalizat in 30 de minute. Pentru a promova examenul auto categoria B si pentru a avea acces la proba practica, trebuie sa raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari.
Dupa 5 raspunsuri gresite, proba teoretica se opreste automat.

Dosarul pentru examen trebuie sa contina:

– Fişa de şcolarizare, obtinuta de la scoala de soferi;
– Cerere de înscriere la examen;
– Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto)
– Chitanta ce reprezintă contravaloarea taxei de examinare;
– Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere;
– Copii Xerox dupa: carte de identitate, permis de conducere (dacă este cazul)

Informatii despre examenul auto D.R.P.C.I.V. categoria C, C1

Varsta minima pentru inscrierea la examenul pentru obtinerea permisului categoria C este 21 de ani si aplicantul trebuie sa fie apt din punct de vedere medical, atat fizic cat si psihic.

Pentru a va putea inscrie la examenul pentru obtinerea permisului auto categoria C, trebuie sa fi urmat cursurile unei scoli de soferi autorizate, inainte de inscrierea la examenul auto.

Inscrierea la examenul auto D.R.P.C.I.V. pentru categoria C este conditionata de posesia unui permis auto categoria B

Examenul auto consta dintr-o proba teoretica, chestionar pe calculator si una practica, de traseu.

Chestionarul auto, aferent testarii teoretice pentru obtinerea permisului de conducere categoria C, este format 26 de intrebari, cu cate 3 variante de raspuns. Pot fi corecte una, doua sau toate variantele. Pentru promovarea examenului este necesar sa rezolvati chestionarul in 30 de minute.

Informatii despre examenul auto D.R.P.C.I.V. categoria D, D1

Pentru a va putea inscrie la examenul D.R.P.C.I.V. pentru obtinerea permisului auto categoria D, trebuie sa aveti varsta minima de 24 de ani, sa aveti permis de conducere categoria B, C si/sau D1 si sa fiti apt din punct de vedere fizic si psihic. De asemenea, inainte de inscrierea la examenul auto D.R.P.C.I.V., trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi autorizate.

Examenul auto consta dintr-o proba teoretica, chestionar pe calculator si una practica, de traseu.

Examinarea teoretica este sub forma un chestionar cu 26 de intrebari, cu 3 variante de raspuns fiecare, unul, doua sau toate raspunsurile pot fi corecte. Pentru a promova examenul pentru obtinerea permisului auto categoria D, trebuie sa raspundeti corect la minim 22 de intrebari, timpul maxim alocat examinarii teoretice este de 30 de minute.

Pentru a va putea inscrie la examenul DRPCIV pentru categoriile E, BE, C1E, CE, D1E, DE trebuie sa detineti permis auto categoriile B si C si sa aveti varsta minima de 21 de ani. De asemenea, trebuie sa fi urmat cursurile unei scoli de soferi, inainte de inscrierea la examen.

Informatii despre examenul auto D.R.P.C.I.V. categoria E, BE, C1E, CE, D1E, DE

Chestionarul pentru obtinerea permisului auto categoriile E, BE, C1E, CE, D1E, DE, contine 11 intrebari, cu cate 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corecte. Pentru a promova examenut teoretic trebuie sa rezolvati corect minim 9 intrebari. Timpul de examinare este de 5 minute. Dupa 3 raspunsuri gresite, exminarea se opreste automat si veti fi considerat respins.

Dupa promovarea probei teoretice, are loc proba practica, aceasta consta in conducerea autocamionului cu remorca, in trafic.

Informatii despre sustinerea examenului auto pentru Redobandirea Permisului

In cazul in care aveti permisul auto suspendat pe o durata de 60 sau pentru 90 zile, se poate reduce inrervalul de suspendare la 30 de zile daca: aveti permis de conducere de mai mult de un an, nu ati avut permisul de conducere suspendat in ultimii 3 ani sau daca nu ati avut abateri grave la regimul circulatiei, soldate cu accidente de circulatie, din culpa proprie, in ultimii 2 ani.

Inainte de expirarea suspendarii permisului auto, trebuie sa va prezentati la D.R.P.C.I.V. pentru sustinerea examinarii teoretice, de cunoastere a legislatiei. In caz de neprezentare sau daca nu promovati examenul teoretic, suspendarea se prelungeste cu inca 30 de zile. Dupa acest interval, puteti ridica permisul fara examen. Cele 30 de zile se adauga la perioada initiala de suspendare.

Examenul pentru redobandirea permisului auto consta intr-o testare teoretica formata din 15 intrebari, cu cate 3 variante de raspuns fiecare. Doar un singur raspuns poate fi corect. Timpul maxim de efectuare a testarii este de 20 de minute.

Pentru a promova examenul auto DRPCIV si pentru a reintra astfel in posesia permisului auto, trebuie sa rezolvati corect, cel putin 13 intrebari din totalul de 15.